Hvorfor er man tykk, når man ikke vil?

hei.

Dere. Jeg tenker på en ting veldig ofte. Og det er kroppene til folk. Da foregår dette på et helt platisk nivå så klart. Men det jeg tenke på er hvordan forhold folk har til kroppen sin. Kroppen er noe man går rundt i hele tiden. Det er liksom ikke reklamasjonsrett på den.
Jeg personlig tenker at folk må være sabla fornøyde med sin egen kropp. Når man skal leve med noe hele tiden, resten av livet, så må man jo være veldig fornøyd med det. Hvis man skulle hatt samme sveis resten av livet, så må den sveisen være fin. Hvis du skjønner.

Men så har du de menneskene som ikke er fornøyd med kroppen sin. Hvorfor gjør ikke de noe med den, slik at de blir fornøyd? Det er jo som å klage og grine fordi man ikke er fornøyd med kjærsten, og så gjør man det ikke slutt.Noen ting kan man ikke gjøre noe med. Slik som sykdommer som påvirker utseende. Det tar jeg ikke høyde for.

Nå er jeg på tynn is her, fordi man skal aldri kalle tykke mennesker for "tjukkas", eller tynne mennesker for "pipestilk". Men vi lever i en tid hvor vi vet hva som fører til den kroppslige tilstanden man er i. Og da innbiller jeg meg at hvis man er tykk, men ikke liker det, da begynner man å trene!
Men når man først har den kroppen man har, så kan man like gjerne kle seg i det som passer til den kroppen. Og ja, jeg vet at vi lever i et samfunn hvor hår under armene er lov og at man kan gå i hva man vil. Men vi lever også i et samfunn hvor de fleste vil se best mulig ut. Og "best mulig" er ikke synonymt med "trangest mulig klær". Jeg følger fremdeles min egen regel: viser man mye overkropp, viser man mindre underkropp, og omvendt.

Nå må ikke dere tro at jeg bare "mobber tjukkaser". Jeg gjør ikke det. Lite, og veldig trange klær ser ikke bedre ut på tynne. Vel, det ser kanskje litt bedre ut.. Men hvorfor skal man kle seg slutty, når man kan være kjempefin i ganske vanlige klær?

Herre min hatt. Jeg merker med en gang at dette aldri burde havnet på bloggen. Det gir ikke mening, og med trassige lesere så blir sikkert alt tolket negativt. Men jeg har svært få trassige lesere.. Jeg tror jeg har en eller to. Og jeg er faktisk en så jævelig person at jeg ikke tar til meg negative kommentarer. Så mye bryr jeg meg ikke om andre mennesker. Jeg har nesten bare søte lesere som jeg vil blåse såpebobler på og feire bursdagen til hver eneste dag.

 

translation til alle dere som ikke gidder å lese hele innlegget:
1. Hvorfor har ikke alle "drømmekroppen", når det på alle måter lar seg gjøre?
2. Når skal folk innse at det er ut å kle seg som en prostituert? Det er ikke fint.
3. Jeg har søte lesere som jeg vil kaste glitter på.

Hvis dere ikke skjønner bilde/tekst kombinasjonen så er det bare et bevis på at man kan kle seg lett om sommeren, uten å se ut som om du tar kontanter for sengeaktiviteter.

Hva mener du, rent generelt, om dette?

13 kommentarer

anastassiadach

07.mar.2012 kl.19:56

Jeg er vel strengt tatt ganske enig med deg egentlig, har du noe du ikke er fornøyd med og du faktisk har en mulighet til å gjøre noe med det så hvorfor ikke? og det er sant som du sier, det hjelper ikke å sitte å gråte over ting og tang, for det gjør ikke saken bedre. Kansje jeg også høres helt "hater" nu:p Men jeg er enig med deg altså. Så klart finnes det ting som man ikke kan forandre på i det hele tatt, men det er nu bare sånn det e.:p

Sandra - There is hope

07.mar.2012 kl.19:58

Jeg synes ikke dette blogginnlegget var så veldig ille. Men jeg kan godt gi deg svar på hvorfor det ikke for alle er "bare" å gå ned i vekt. Mange overvektige lider av overspising, en slags spiseforstyrrelse. Du kan lese litt om det her: http://www.sinnetshelse.no/artikler/overspising.htm

Når det gjelder klær så er jeg ganske enig.

Tonje

07.mar.2012 kl.20:09

Jeg er så enig med deg. Det verste jeg vet er mennesker som klager over at de er for feite, eller at de er misfornøyde med kroppen sin, samtidig som de sitter rett opp og ned i sofaen sin og drikker cola og spiser sjokolade. Jeg sier ikke at alle skal elske å trene, men alle har godt av det. Og noen ganger må man gjøre ting man ikke har lyst til, fordi man har godt av det! :)
Tonje: Man måå nødvendigvis ikke trene. Men man vet at man blir tykk av drittmat, og da kan man ikke bli trist hvis man er tykk og spiser drit.
Sandra: Jeg er på en måte litt lei av at man kan "unnskylde" alt med at man har en sykdom jeg. Som trenings-kari sa før meg: du er ikke syk, du er feit. Og nå mente jeg ikke deg, sandra, med det var akkuratt det hun sa.
anastassiadach: Vi er ikke hatere vet du, vi er realister :D

Marit'

08.mar.2012 kl.08:38

Jeg er enig med deg! Min mening er at hvite tights burde bannlyses fra kongeriket Norge, de blir misbrukt av folk som tror at de ikke blir usynlige og at cellulittene deres ikke synes gjennom.. *grøsse*

For øvrig er jeg en latsabb som ikke liker trening, men da kjøper jeg bare større gensere. :)

Ha en fin dag med glitter på!

:)

08.mar.2012 kl.21:50

Heihei :)

lurte på hvor det norge-smykket du har på deg i bryllupet er fra ? :D
:):

heihei!

Det er det smykkedesigneren celine engelstad som har laget! Det kan bestilles på nett. koster rundt 2000 kr.

Mari

08.mar.2012 kl.22:48

Jeg likte veldig godt den kommentaren til Kari jeg også ;)
Mari: hvilken kommentar ? :)

Tine

23.mar.2012 kl.23:11

"Men man vet at man blir tykk av drittmat, og da kan man ikke bli trist hvis man er tykk og spiser drit."

Syns nettopp du hadde et innlegg der du klagde over livssituasjonen din og at du ikke var fornøyd med jobb etc - er jo litt det samme det da. Man vet jo at man får den jobben man vil ha dersom man bare jobber hardt for det, går på skole eller tar drittjobber som leder til drømmejobben, så hvorfor har man ikke drømmejobben da liksom? Det har jeg, men jeg har ikke drømmekroppen. Man er jo gode på ulike ting. Eller?
Tine: ah, uvitende kvinne. Grunnen til at jeg ikke har drømmejobben er fordi jeg for tiden pendler frem og tilbake til audnedal, hvor det ikke er en eneste jobb å få ettersom det er en bitteliten bygd. Eller, det er kanskje jobber. Men kun i skolen eller barnehagen. Og det er IKKE en drømmejobb. Jeg har en jobb jeg trives i, men akkuratt den jobben jeg vil ha er det vanskelig å få..

Og jeg vil ikke si at det er helt det samme altså. Trening og hva du spiser er noe du kan bestemme helt selv, mens en jobb er noe ande personer på gi deg.

Skriv en ny kommentar

hits