Jeg er glad jeg ikke er en sokk. Alene er de ingenting verdt.

Det er en kunst å steke bacon altså. Det er jammen ikke lett. Man steker til man er fornøyd, legger baconet på et fat eller slikt, snur seg og to minutter senere har jammen baconet blitt enda mer stekt. Det har rett og slett blitt stekt i sitt eget fett! Hvor kvalmt er ikke det.. Og ikke minst irriterende. Man må vurdere veldig nøye, og beregne at baconet steker selvom du har fjernet det fra varmekilden.

Poenget er hvertfall at jeg spiste bacon til frokost i dag. To skiver. Så ble jeg rett og slett litt uvel.

 

Det er en sånn dekke på konkurranse på en blogg jeg har lest. Nå har jeg glemt hvilken blogg det var. Men her var bildet jeg tok. Det er så synd å la det gå til spille.

 

Jeg har forresten fått ny jakke. Har jeg fortalt dere det? Den er så sykt fin at jeg føler at det er min plikt som god borger å gå med den hele tiden, bare sånn at andre også kan få se på den.

 

Så har jeg jo vært i harnisk, som jeg fortalte dere tidligere i dag. Men så kom Harald hjem, og valset ut på verandaen når jeg satt der.
Tonje: Hva har du på deg a?
Harald: Ingenting?
Tonje: Nei. Det ser jeg.
Men han var ikke naken altså. Han hadde på seg sokker.Hvilket bringer meg over på den store sokke-diskusjonen til meg og Harald.

Jeg mener nemlig at enkelte mennesker blir plaget av nakene tær, og at man derfor kan være såpass medmenneskelig at man går med sokker hvis ikke noe annet blir gitt beskjed om. Mens han mener at man går gå barføtt når man vil. Uavhengig av om man er hos seg selv, hos andre, ute, i sko eller på slottsball.

Jeg har så klart skrevet en oversikt over når jeg syntes det er greit å gå barbent:
1. På stranden.
2. Ute i tidsrommet mai - august, hvis været tillater det.
3. På badet.
4. På soverommet.
5. Når man bærer badetøy.

Jeg har også skrevet en liste over steder man absolutt må gå med sokker:
1. Hjemme hos andre.
2. På kjøkkenet.
3. I tette sko.
4. I stuen.

Harald mener at det er greit å gå uten sokker etter man har dusjet, for å tørke føttene. Det er svært få som klarer å tørke føttene sine skikkelig, noe som kan føre til sopp. Derfor blir det nødvendig å gå barføtt for å lufttørke mellom tottene. Og det kan jeg være enig i. Men da mener jeg at man enten kan holde seg på bad/soverom/klesrom eller begrense seg til kun noen få minutter. Det er begrenset hvor lenge etter man har dusjet, man kan bruke termen " Jeg har nettop dusjet". Jeg mener at dette i sokkesammenheng bare gjelder maks ti minutter.

 

Noen er kanskje fristet til å si : " Jammen Tonje. Tenk om det er juli, og man går med sandaler. Så drar man på uventet besøk til noen. Skal man gå med skoene inne da?" Nei! Det skal man ikke. Det er derfor man skal ha med seg sokker i vesken sin. Alltid.

 

3 kommentarer

Helene

23.mar.2012 kl.21:42

Tenkte jeg bare skulle slenge inn et tips om det baconet: Stek det i microen!

Legg det på kjøkkenpapir (helst sånn som absorberer masse, for da forsvinner mye av fettet inn i papiret), legg på fat og sett microen på full styrke et par minutter... Blir sprøtt, godt og ikke så fettete...
Helene: Oi! Se der du. Et lite tips på fredagskvelden. Det var jammen ikke dårlig. tikktakk

Nathalie OBERTI

25.mar.2012 kl.20:54

ååå. ENIG! ALLTID HA ET PAR SOKKER MED! Helt, helt enig. Et par søte, hvite som stopper ved anklen. De tar like mye plass som mobilen, og man slipper kleine sokke-situasjoner.

Skriv en ny kommentar

hits