En advarsel til det norske folk

God dag mine damer, herrer og andre folk!

Som dere vet så begynner jeg å bli en ganske dreven togpassasjer, og titt og ofte drypper jeg litt togkunnskap ned på dere, mine eminente lesere. Men det er en advarsel jeg har gått svanger med en periode nå.

Er du på tog snubler over, ser, spotter, glimter eller på andre måter observerer dette skiltet, løp så fort du kan i motsatt retning.

Det er nesten umulig å overse beskjeden om at nå entrer du familievognen, men i går så klarte jeg på en snodig måte å gjøre nettop det. Jeg åpnet døren som kan minne om døren til et trykkkammer, og ut siger en lukt av bleier, våt kjeks og sur melk. Allerede da burde jeg ha luktet lunta om at jeg var på utrygg grunn. Men det var ikke før det plutselig kom et lite, ikke ferdig utviklet hode ut fra en bagasjehylle at jeg skjønte at jeg ikke var på komfort lenger.
Plutselig begynte det lille mennesket å snakke og sa: Dette er min båt!!!
Og jeg bare: Det her er et tog?
Og barnet bare: Neeeei!! Det er min båt og nå kommer kaptein sabeltann!

Først ble jeg overlykkelig, fordi jeg elsker historiene om den slemme piraten som skremmer barn i alle verdens hjørner. Men etter en stund ble jeg fra meg av fortvilelse, for jeg hadde hele tiden trodd at jeg var på et tog. Jeg trodde NSB var en tydelig indikator på at det var tog jeg benyttet meg av. Så plutselig visste jeg ikke hvor jeg skulle gå av båten, eller hvordan jeg hadde kommet på. Er dere klar over hvor senil jeg følte meg? Jeg måtte dobbelsjekke at jeg hadde vært klar nok til å klare å ta på meg undertøy denne morgenen. NSB betyr altså Niklas Sitt Tog. Who knew?

Etterhvert så sa damen på høytaleranlegget at vi ankom Audnedal om 5 - 6 minutter. 4 minutter senere ankom vi Audnedal, det var bare guds lykke at jeg klarte å kaste meg av båten til Niklas.

Når jeg kom ut av båten og babylukten i nesa mi ble byttet ut med frisk luft så obserrte jeg at det var et tog jeg hadde benyttet meg av. Så moralen i denne historien er: Ikke gå inn i familievogna, du blir akutt senil, truet av sjørøvere og får flekker på klærne som er umulig å identifisere senere.

Har du opplevd å havne på steder du vil advare andre om?

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits