Nasjonaldagen, hobbyprostituerte og russebuksa.

Ja, god aften du.

Hva gjør en bloggleser en helt vanlig søndag i Mai?

Personlig har jeg nok en gang tatt turen til sørlandet, og Audedal. Det er igrunn snodig, at Audnedal ligger på sørlandet.. Sørlandets undertekst er ofte Sol, kyst, Dyreparken, og alt annet som er rørende sommerlig og fint. Man ser liksom ikke for seg innsjø, bæsjelukt, tunge skyer og så mye trær at man alvorlig talt kan føle seg litt som en pollenallergiker uansett hvor motstandsdyktig man er.

Men i det siste har jo Norge opplevd litt av hvert. Blandt annet feiret bursdag! Jeg deltok i feiringen så klart og så helt praktfull ut i bunad:Se på håret a.. Herregud, katastrofeområde vet du. Bagdad ringte og ville ha tilbake tilstanden sin..

Men blås i håret. Full fokus på 17 mai!

Dagen før 17 Mai varmet jeg opp med meget seriøs konsumering av pølse. Ikke den typen man får kjøpt hos din lokale petroliumsdistritbutør, men av den typen man finner i kjøleskapet fra dagen før.Plutselig var dagen her og et evig etegilde var faktum. La oss være ærlige med oss selv, 17 Mai handler tross alt om å putte i seg mest mulig mat og drikke på sine våkentimer? Mange prøver seg med at det er barnas dag, men det er jeg motstander av. 17 Mai er alle sin dag. Barna bør nok lære seg å stå i kø på ringspillet først som sist.

Se på meg a! Herregud, så flott. Jeg elsker bunad. Alle burde få tildelt en ved fødsel og det mener jeg helt seriøst. På nasjonaldagen er det tydeligvis fritt frem for byens hobbyprostituerte 15-åringer. De bærer på ingen måte aksepterte plagg, det er så vidt de bærer plagg i det hele tatt. Men høye sko har de da, takk gud for det, det gjelder å se rimeligst mulig ut.

Jeg må forresten bare gi vaflene litt streetcred her! Før nasjonaldagen er det alltid snakk om pølser og is, men det er jo vaflene som fortjener stående applaus denne dagen. De er overalt. De er allsidige, nydelige og et symbol på ren kjærlighet.

Jeg innbiller meg at hele norge feirer nasjonaldagen så og si på samme måte. Nå skal jeg fremstille punktvis hva jeg gjorde denne dagen, så skal du gjøre det samme. ok?

1. Se på barnetog i regnet og glede seg over de ekstremt unge fedrene som har dukket opp det siste året.
2. Spise snitter i lystig lag med stereotypifamilien, bestående av kjernefamilie, besteforeldre, tanter og onkler. Mer normalt blir det ikke.
3. Se på russetog. Når går russebuksa fra å være verdens kuleste plagg til å bli helt tragisk og uhygenisk? Når jeg var 6 år var russebuksa hellig, når jeg ble 18 var den tegn på noe stort ingen helt kunne identifisere og nå lurer jeg på hva f jeg tenkte når jeg var 6 og 18.
4. Spise vafler.
5. Spise spekemat.
6. Se på paradise hotel ikledd bunad og med flagget til topps.

Hva gjorde du?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits