Jeg er ikke en måke.

God dag, mine venner.

Nå skal jeg snakke om noe som jeg sjelden snakker om, men tenker på ca 23 av døgnets 24 timer. Mat.

Jeg liker mat. Faktisk så er jeg over gjennomsnittet glad i mat. Jeg hadde blitt tidenes mest urutinerte anorektiker. Men av og til så møter jeg mat som jeg er mindre fasinert over. Og den maten skal få litt oppmerksomhet nå.

I går hadde vi et variert utvalg med det jeg liker å kalle sommersnacks til middag:

Den observante leser vil nok legge merke til at både sjømat og landmat var representert. Og da vil jeg introdusere deg for en type mat jeg er mindre fan av: Skalldyr. 

Det har skjedd titt og ofte at folk ber meg komme med begrunnelser for hvorfor jeg ikke liker skalldyr. Og det må jeg si at er et tøvete spørsmål.
"Hvorfor liker du ikke skalldyr?"
Alvorlig talt, hva skal man svare på det?
"Nei, du skjønner det at smaksløkene mine sender negative signaler til hjernen min. De plukker opp en sammensettning av søtt, salt, og syrlig som jeg ikke responderer bra på".

Så nå, kjære leser, skal jeg fortelle deg hvorfor jeg ikke liker skalldyr.

 

1. Nesen min plukker opp en odør som jeg finner helt latterlig ekkel.

Det må nesten bare være lov til å si at jeg syntes skalldyr lukter vondt. Dessuten syntes jeg mennesker som spiser ting som de syntes lukter vondt, er litt dumme. Hva tenker dem? Åh, dette luktet dritt, det må jeg smake på.

2. Jeg er skadet av arv og miljø.

Vi har alle vært barn en gang, til og med jeg. Og når barn er små så må alt læres. Man må lære å gå på do alene, spise alene og dusje alene. Og når min mor skulle lære meg å dusje alene sa hun alltid at man måtte vaske seg godt i underlivet, ellers så kom det til å lukte reker. Jeg har et skinnende rent underliv, men det fikk meg til å hate reker.

3. Det er for nært levende.

Skalldyr er rett og slett for bajasmat for meg. Det er for nært levende tilstand. Hvis du finner en død ku på et jorde så tenker ikke du mat? Nei, og når jeg ser en reke eller kreps så er det for nært opp til levende for meg.Jeg takler ikke å sitte å spise en kropp mens hodet ligger å analyserer manerene mine.Beklager, godtfolk. Skal dere ha rekeaften må nesten invitasjonen min forsvinne i posten altså. I tillegg til nevnte årsaker, så spiser ikke jeg skalldyr fordi jeg rett og slett syntes det er vondt. Og det BØR egentlig være grunn nok.Hadde det vært meningen at jeg skulle spise den type kost så hadde jeg vært født med svømmeføtter, gjeller eller andre passende hjelpemidler. Har dere glemt stanken som regjerte når du var liten og fisket krabber? Lukten av en uke gamle blåskjell som hadde soltørket på fjellet.

Det er forresten over et år siden jeg spiste min forrige kebab, tenk det!
Har du meninger om enten skalldyr eller kebab som bør deles?

 

2 kommentarer

Tinatupp

03.06.2012 kl.23:19

Tonjemor, nå lo jeg litt av deg.

Jeg er helt enig alt som har med sjömat å gjöre. Äsj og äsj!
Tinatupp: Ja.. inviter oss gjerne på rekeaften, men dropp rekene og bruk pengene på hvitvin isteden.

Skriv en ny kommentar

hits