Finn din plass

Jeg er nå direkte inne fra toget mellom Stavanger og Oslo, hvor en eller annen amøbe har satt seg på min plass.

Toget jeg reiser med er av typen hvor du forhåndsbestiller, slik at det ikke blir spørsmål om hvem som skal sitte hvor.

På min billett står det klart og tydelig:
Tonje Olsen.
Audnedal - Oslo s.
Vogn 1, plass 44.

Så jeg tar kofferten min, traver inn i vogn nummer 1 og setter kursen mot plass 44. Og hva finner jeg?
Ikke en ledig plass, forbeholdt Tonje Olsen, slik dokumentene tilsier. Neida! Det jeg finner er en liten tykk mann med overivrig hårvekst som åpenbart vil få problemer med å fremlegge gyldig reisebevis når konduktøren om noen minutter kommer rundt og ber om billetten.

Er det virkelig så forbannet vrient å sette seg på den plassen som man får tildelt?! La oss si, og merk deg dette: nå legger jeg go'vilja til, at denne mannen har en billett som informerer om at han skal sitte på plass 45. Det vil si at han, med minimal anstrengelse, kan komme seg til sin plass. Men gjør han det, når jeg informerer om glippen han har gjort? Nei. Han spør om ikke jeg kan sitte et annet sted....

(Se for deg at jeg roper, for dramatisk effekt)
NEI, JEG KAN IKKE DET! PÅ MIN BILLETT STÅR DET PLASS 44! DET BETYR AT NOEN ÅPENBART VIL AT JEG SKAL BEFINNE MEG PÅ PLASS 44. SKAL JEG STÅ DA ELLER?! FOR PLASS 46 ER KANSKJE BEREGNET PÅ NOEN ANDRE!!!! TENK HVIS TOGET SKULLE KRÆSJE, OG Vi DØR???!!!! ( Gud forby at jeg skulle bli funnet død sammen med deg) ER DU KLAR OVER HVOR ENKEL IDENTIFISERINGEN AV KROPPENE HADDE VÆRT HVIS BARE DU KUNNE FUNNET PLASSEN DIN?! DA KUNNE KRIPOS GÅTT TIL NSB, SPURT HVEM SOM SATT PÅ PLASS 44, OG TONJE OLSEN HADDE VÆRT KRYSSET AV LISTEN OVER SAVNEDE!! MEN NÅ MÅ FAMILIEN MIN, OG MIN NYE KATTEUNGE, PRØVE Å TYDE DEN HAUGEN SOM TIDLIGERE VAR TONJE OLSEN! HVORDAN KAN DU LEVE MED DEG SELV ???!!!!!

Men for å si det mildt :
Hevnen er grusom og nådeløs. Jeg tar nemlig den eneste umerkede plassen.

Nå angrer du nok, tjokkis!!!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits