Skål, din dritt

Det hender fra tid til annen at jeg møter folk på toget som vekker en mindre irritasjon i kroppen min. Og vet dere hva? I dag er jeg den heldige utvalgte som får lov til å sitte ved siden av nettop en av disse på toget mellom Fredrikstad og hovedstaden.

Forholdet vårt begynte på alle måter helt fortreffelig. Han: En ung fyr som luktet godt. Jeg: en ung pike som aller helst hadde sett at alle mennesker produserte rosevann i alle porene sine.
Vi satt ved siden av hverandre og ikke sa et ord, slik et sømmelig tog-forhold bør være.
Men plutselig, helt ut av intet, drar han opp en boks med dansk øl. Klokken var ti om morgenen, solen hadde akkuratt stått opp i horisonten, Edvard Grieg's "morgenstemning" spilte i bakgrunnen og her satt altså vår venn og drakk øl! Jeg er ikke så glad i alkoholmisbruk på generelt plan, men når man tar seg den frihet å drikke alkohol før jeg har spist frokost så tråkker man over en linje som det er umulig å komme på riktig side av igjen!!!

Vel, der sitter altså fjøsnissen med sin danske øl. Man skulle jo tro at det var skuffende nok for samfunnet. Men plutselig kan mye tyde på at han får blodtrykksfall, for før jeg vet ordet av det så slenger han sine beskodde føtter opp på det lille bordet som nsb har gitt oss til fri disposisjon. Nsb bør nok ta litt selvkritikk, for det sto ingenting om at føtter på bord ikke er lov. Men jeg har observert at det står små beskjeder på vindusruten, deriblant "si fra til togpersonalet hvis det skjer noe unormalt". Og for meg er føtter på bord en så unormal hendelse at det hadde vært på sin plass at denne fjompen hadde blitt kastet av toget i fart.

Som om det ikke var nok nok med øl og føtter på bord, så velger denne feilvaren av et menneske etterhvert å spille musikk fra sin smarttelefon. Det går mest i plumbo. For et skrekkelig menneske.

Men plutselig slår det meg: Dette såret på samfunnets rumpe har det altså så bra i livet sitt, at han i dag tidlig våknet og tenkte at dette må feires. Han har det nok mye bedre innvendig enn meg, som bruker så mye energi på å verbalt kaste opp på hans lille fest via sosiale medier.

Så kan vi ikke bare si at hver dag er en fest? Neste gang du sitter ved siden av en fyllik på toget bør du også slenge beina på bordet ogta deg en øl. Du trenger det sikkert, din snerpete jævel.

4 kommentarer

Lammelåret

25.01.2013 kl.23:28

Du føler deg ikke litt gammal når du klager over "ungdommen"? ;-)

Cilith

26.01.2013 kl.14:38

*ler* ^^
Lammelåret: Så "fylliker" er det samme som ungdommer? Er det rart det blir krig i verden...

Hallgeir

29.01.2013 kl.14:00

Dine hverdagsobservasjoner er herlige. Fra en kvinnes synvinkel. :)

Den mannlige versjonen kan du jo lytte til her.

Sjekk låt 7, Reise aleina, som tar for seg problemet med tog :)

Og liker du denne er det bare å ta turen til Konsmo 9.februar. For da kommer han med hele sitt band til flerbrukshallen.

Regner med at du, som et par ganger har antydet at det ikke skjer så mye i Audnedal, tar turen når vi endelig får storfint besøk ;)

Skriv en ny kommentar

hits